tiistai 23. kesäkuuta 2009

Viini kuin laguuni


Gazela

Toisena kotipuolen maisteluviininä esittelen portugalilaisen Gazelan. Alko lajittelee sen valkoviiniksi, mutta todellisuudessa viini on niinsanottu vinho verde eli vihreä viini. Vihreät viinit ovat samankaltaisia kuin valkoviinit, mutta ovat lievästi kuplivia ja huomattavan raikkaita. Lisätietoja löytyy vaikkapa wikipediasta. Nimenomainen viini kuitenkin löytyy Alkosta hintaan 6,98€. Tämä viini tarjoillaan Portugaliassa kuulema perinteisesti viilennettynä, joten nautin sen jääkaappikylmänä.

Kuten olen aiemmin ilmaissut, en yleensä pidä vaaleammista viineistä. Tässä tapauksessa olin kuitenkin hyvin iloisesti yllättynyt. Tämä puolimakea viini oli todellakin raikas ja maistuva, eikä lainkaan niin kirpeä kuin monet valkoviinit. Sen tuoksu oli varsin mitäänsanomaton ja lievästi valkoviinimäinen. Porsaan kanssa viini ei oikein toiminut, sillä maut mielestäni sotivat hieman toisiaan vastaan. Kalan tai äyriäisten kanssa kannattanee kokeilla, sitä suosittelee Alkokin. Tämä viini oli kuitenkin ehdottomasti tutustumisen arvoinen ja tulen varmasti juomaan sitä tulevaisuudessakin. Suositukset.

Iloisesti yllättynyt,
Presommelier Flux

PS. Kummallista kyllä, tähän mennessä on tullut vastaan vain hyviä viinejä. Sekin muuttunee, kun muiden suosittelemat viinit loppuvat kesken ja alan maistella muitakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti